Nyelvek
Magyar  | Français  | English  | Deutsch
Belépés
Véletlenszerű kép
Szeged_069

Hollandia 2009

A Kecskemét Táncegyüttes 2009. június 24 és 28 között részt vett Európa egyik legrégebbi nemzetközi néptáncfesztiválján az Op Roakeldais Fesztiválon, amelyet 44. alkalommal a hollandiai Warffumban rendeztek meg.

A Vatt-tengerhez közel fekvő 2500 lelkes településre 13 országból érkezetek hivatásos és amatőr táncegyüttesek. Hollandia, Oroszország, Fülöp-szigetek, Horvátország, Észtország, Szlovákia, Peru, India, Paraguay, Benin, Olaszország Mexikó és Vanuatu mellett Magyarországot a Kecskemét Táncegyüttes 31 tagja képviselte a hazai szakmai szervezetek delegálása alapján..

A Kecskemét Táncegyüttes a fesztivál 5 napja alatt 14 alkalommal lépett fel Warffumban és a környező településeken a Kecskemét környéki és a Kárpát-medencei magyar néptáncokból összeállított változatos időtartamú műsoraival. A fesztiválközpont nagyszinpadán alkalmanként 1500-2000 fős közönség élvezhette végig a magyar csoport lendületes, expresszív, virtuóz táncokból álló műsorait. Néptáncosaink ellátogattak iskolákba és egy idősotthonba is. A tánctanítással egybekötött matinékat a holland gyerekek és az idősek is nagyon élvezték. Különösen nagy sikert arattak a kecskemétiek a június 27-i utcai felvonulás nézőinek körében üveges táncukkal és a karikás ostorral végzett mutatványaikkal.

A csoport tagjait a közeli Roodeschool faluban, holland családoknál szállásolták el a szervezők. A kecskeméti néptáncosok vendégszerető barátokra leltek a fesztivál ideje alatt. A szívélyes fogadtatást búcsúműsorral, táncházzal köszönte meg az együttes.

A nem verseny jellegű fesztiválon nyújtott teljesítményéért arany érmet és diplomát vehetett át az együttes és meghívást kapott a 2010-es cheonani ( Koreai Köztársaság) verseny jellegű Nemzetközi Néptánc Fesztiválra.

Petőfi Népe, 2009. július 1.

 

Cikk a helyi újságból...