Nyelvek
Magyar  | Français  | English  | Deutsch
Belépés
Véletlenszerű kép
Ezi_242

Újévi Koncert

Szerző: Komlós József Jr. 2010.01.04. hétfő

Az újév első napjának estéjén – a hagyományokhoz híven - ezúttal is megrendezésre került a Katona József Színházban a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar újévköszöntő hangversenye.

 

A teltházas, jó hangulatú rendezvényen Erkel Ferenc ünnepi nyitánya után – mellyel a szervezők és a zenészek a 2010-es Erkel-évet is köszöntötték - dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere üdvözölte a megjelenteket.

A szokások szerint a műsor első részében az operáké, és Kodály: Háry János című daljátékáé volt a főszerep – a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a városunkban már sokak előtt ismert „A Három Basszus”: vagyis a műsort vezető Szécsi Máté, valamint Cserhalmi Ferenc és Király Miklós szereplésével. 

A komolyabb műfaj kapcsán is vidám hangulatokban lehetett részünk, és színpompás koreográfiákat láttunk: a Lukács László vezette Kecskemét Táncegyüttes bemutatásában, akiket a műsor második részében – mikor az operettek, a keringők és a polkák következtek – is megcsodálhattuk. Kálmán, Lehár és Strauss műveiben egy ragyogó tehetségű drámai szoprán: Miks Adrienn is bemutatkozott a helyi publikumnak.