Nyelvek
Magyar  | Français  | English  | Deutsch
Belépés
Véletlenszerű kép
Bemutato_112

Újévi Koncert

Szerző: Komlós József Jr. 2010.01.04. hétfő

Az újév első napjának estéjén – a hagyományokhoz híven - ezúttal is megrendezésre került a Katona József Színházban a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar újévköszöntő hangversenye.

 

A teltházas, jó hangulatú rendezvényen Erkel Ferenc ünnepi nyitánya után – mellyel a szervezők és a zenészek a 2010-es Erkel-évet is köszöntötték - dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere üdvözölte a megjelenteket.

Hollandia 2009

A Kecskemét Táncegyüttes 2009. június 24 és 28 között részt vett Európa egyik legrégebbi nemzetközi néptáncfesztiválján az Op Roakeldais Fesztiválon, amelyet 44. alkalommal a hollandiai Warffumban rendeztek meg.

A Vatt-tengerhez közel fekvő 2500 lelkes településre 13 országból érkezetek hivatásos és amatőr táncegyüttesek. Hollandia, Oroszország, Fülöp-szigetek, Horvátország, Észtország, Szlovákia, Peru, India, Paraguay, Benin, Olaszország Mexikó és Vanuatu mellett Magyarországot a Kecskemét Táncegyüttes 31 tagja képviselte a hazai szakmai szervezetek delegálása alapján..

Kétvízköze Premier 2010

Sajtóvisszhang az együttes Kétvízköze című nagyműsorának ősbemutatójáról

Hagyományőrzés mesterfokon

kecskemetilapok

Feltöltés időpontja: 2010. március 24. 12:02
 
A XXV. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál egyik legsikeresebb, telt házas programja volt a szabadkai Róna Táncegyüttes és a Kecskemét Táncegyüttes táncszínházi estje 2010 április 20-án a Kecskeméti Kulturális Központban.

ÚJABB MESTERHÁRMAS

Az elmúlt hétvégén március 26-27-én a Kecskemét Táncegyüttes ismét kiváló teljesítményt nyújtott. Szombaton a kecskeméti tehetségkutató versenyen, az V. Fringe Fesztiválon tánc kategóriában első helyezést ért el a táncegyüttes Vadhajtás Kamara csoportja, megelőzve más táncművészeti ágakat. Felkészítő: Böde István, a táncegyüttes asszisztense. Szintén aznap utazott a Kisbetyárok(gyermek) és a SZFI (ifjúsági)csoport Szegedre a XXI.  Százszorszép Fesztiválra, ahol  a zsűri rendkívül elismerően értékelte a produkciókat, továbbjuttatva az országos jutalomfesztiválra a Kisbetyárokat. Vasárnap Békéscsabára utazott 3 pár a Gyermek Néptáncosok XII. Országos Szólótánc Fesztiváljára, ahonnan 1 pár továbbjutott az országos döntőbe!